(0-22) 54 04 62

Datele de contact

Vizitează-ne

Adresa

Strada a. Hîjdeu 94/1, of. 3

mun. Chișinău, MD 2001

Scrieți-ne un mesaj

ro

Performațe înalte

Sursele de iluminat se măsoară după eficiență în baza raportului dintre fluxul luminos și puterea de intrare, unitatea de măsure fiind exprimată în lumeni / watt. Comparațiile dintre LED cu eficiența de 100-120 lm/W și lămpile cu incandescență de 13 lm/W, respectiv 16 lm/W pentru cele cu halogen și un maxim de 50 lm/W la corpurile fluorescente indică diferențe majore de performanță în acest sens. 

Spre deosebire de alte becuri, corpurile de iluminat pe bază de LED sunt indiferente față de razele UV și IR, respectiv oferind siguranță pentru sănătatea oamenilor chiar și în condiții de expunere îndelungată.

Indicii de redare a culorii CR sau CRI reflectă indicatori de acuratețe cu a sursei de lumină. Pentru evidențiere se menționează că CRI variază de la 0 la o lambp cu vapori de sodiu, monocromatică, la 100 pentur un bec incandescent ce emite radiații. O valoarea mai înaltă a CRI indică o percepție mai bună a culorii. Pentru toate ledurile CRI depășesc nivelul de 90, respectiv acestea sunt mult mai performante, în condiții de lipsă de emitere a radiațiilor.