(0-22) 54 04 62
Datele de contact
Email : office@ecoevolutions.md
Mobil : 069 55 55 11
Fax : (0-22) 54 04 62
Vizitează-ne
Adresa
Strada a. Hîjdeu 94/1, of. 3
mun. Chișinău, MD 2001
Scrieți-ne un mesaj
Sisteme fotovoltaice
Cum sunt clasificate sistemele fotovoltaice?
Sistemele de putere fotovoltaice sunt in general clasificate dupa resursele necesare de functionare si operare, configuratia componentelor si in functie de cum este conectat echipamentul lor la alte surse de putere si sarici electrice. Cele doua principii de clasificare sunt conectate in retea sau sisteme de utilitate interactive si sisteme de sine statatoare.
Sistemele fotovoltaice pot fi create pentru a produce serivicii de putere de curent continuu si/sau curent alternativ, pot opera interconectat sau independente fata de grila de utilitate, si pot fi conectate cu alte surse de energie si sisteme de stocare de energie , sisteme fotovoltaice conectate in retea (utilitate-interactive)
Sistemele fotovoltaice conectate in retea sau utilitate-interactive sunt proiectate sa opereze in paralel cu cu si interconectate cu utilitatea de retea electrica. Componenta principala in sistemele fotovoltaice conectate in retea este invertorul, sau unitatea de putere conditionata (UPC).
Unitatea de putere conditionata converteste puterea din curentul continuu produs de matricele fotovoltaice in putere de curent alternativ consistenta cu voltajul si resursele necesare de calitate a puterii a grilei de utilitate, si opreste automat furnizarea cu energie a grilei de utilitate cand aceasta nu este alimentata.
O interfata bidirectionala e facuta intre sistemul fotovoltaic, circuitele de iesire a curentului alternativ si a retelei electrice de utilitate, tipic la site-ul de pe panoul de distributie sau intrarea de serviciu. Aceasta permite productiei de putere de curent alternativ de sistemul fotovoltaic fie de pe site-ul incarcarii electrice , fie inapoi la reteaua de alimentare cand iesirea de la sistemul fotovoltaic este mai mare decat cel de incarcare cerut.
Noaptea si in timpul altor perioade cand sarcinile electrice sunt mai mari decat iesirea sistemului fotovoltaic, balansul de putere necesar de sarcinilie electrice este primit de la utilitatea electrica. Aceasta masura de siguranta este necesara la toate sistemele fotovoltaice conectate in retea, si asigura ca sistemul fotovoltaic nu va continua sa functioneze si sa realimenteze spre grila de utilitate cand grila este in service sau reparare.