(0-22) 54 04 62

Datele de contact

Vizitează-ne

Adresa

Strada a. Hîjdeu 94/1, of. 3

mun. Chișinău, MD 2001

Scrieți-ne un mesaj

ro

Distribuitor exclusiv Altius Fotovoltaic

Altius Fotovoltaic, companie cu capital românesc care în anul 2013 a inaugurat o fabrică de panouri fotovoltaice, şi-a dublat deja capacitatea de producţie în ideea de a ataca pieţele emergente, în special statele arabe şi Africa de Nord, de unde se aşteaptă să vină 50% din comenzile anuale. Compania face parte din grupul Bomax, implicat în energie şi dezvoltare imobiliară şi controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu. 

Fabrica s-a deschis în 2013 în Zona Liberă Giurgiu după o investiţie de 8 milioane de euro. Deşi linia de asamblare a panourilor fotovoltaice nu a prins un an complet de funcţionare, managementul companiei a decis deja să dubleze capacitatea de producţie, de la nivelul iniţial de 33 MW pe an, iar din anul 2015 capacitatea companiei depășește deja 100 MW pe an. 

Decizia a venit în contextul în care piaţa energiei fotovoltaice este în scădere, atât în România, cât şi în restul Europei, după ce majoritatea statelor au redus subvenţiile pentru energia regenerabilă. Murgescu spune însă că firma a mizat de la început pe promovarea pe pieţele externe.

Pe piața Republicii Moldova, panourile AF (AltiusFotovoltaic) sunt distribuite cu succes de către Eco Evolutions SRL în baza unui acord de reprezentare și colaborare încheiat între aceste 2 companii. 

/